Doorgaan naar artikel

KFC France koopt meer Franse kip

KFC wil dit jaar al voor het paneren van zijn kipproducten 100% meel uit Frankrijk zelf gebruiken.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De Franse tak van kippen-fastfoodrestaurants KFC wil dit jaar al voor het paneren van zijn kipproducten 100% meel uit Frankrijk zelf gebruiken.

Het aandeel Franse kip wordt binnen enkele maanden opgevoerd van 20 naar 40% en bij de kippenburgers tot 100%. “Dat wordt gewaardeerd door onze klanten die veel waarde hechten aan de Franse herkomst van wat ze eten en drinken”, aldus de fastfoodketen.

300 vestigingen

KFC telt in Frankrijk momenteel 300 vestigingen. Vorig jaar zijn er weer 17 geopend en het bedrijf wil zijn netwerk samen met franchisepartners de komende jaren verdubbelen. Afgelopen jaar werd een omzet gedraaid van € 617 miljoen, 20% meer dan in 2020 toen veel vestigingen geruime tijd dicht waren wegens coronalockdowns. Vanwege die beperkingen is de drive ook uitgegroeid tot het belangrijkste verkoopkanaal met een aandeel van 35% terwijl bezorging nu 20% voor haar rekening neemt. “We zien echter de laatste tijd dat de klanten graag weer aan een tafel in een restaurant willen zitten, we gaan de capaciteit daarom verder opvoeren. Het is zeker niet zo dat we met dark kitchens – alleen bereiding voor drive en bezorging – gaan werken”, aldus directeur Cédric Losdat.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin