Doorgaan naar artikel

KFC wil minder kuikens per meter

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Fastfoodketen KFC wil meer werk maken van het verlagen van de bezettingsgraad tot maximaal 30 kilo per vierkante meter. Dat schrijft het concern in het voortgangsrapport in het kader van afspraken in de Beter Chicken Commitment.

Uit de rapportage blijkt dat vorig jaar 0,6% van de vleeskuikens op de KFC-bedrijven in West-Europa onder de norm van 30 kilo zat. Veruit het merendeel heeft een bezetting van 33 tot 38 kilo per vierkante meter. Bij ruim 5% is dat 38 tot 42 kilo.

Meer onderzoek naar langzaam groeiende rassen

Van alle meetbare aandoeningen spreekt KFC bij het percentage brandhakken met 12,6% van ‘een verontrustende trend’. Het percentrage borstblaren ligt op krap 0,3% en is stijgende. Het aandeel kippen dat een hoger welzijn vertoont, bedraagt 2,1%. Ook dat moet de komende jaren omhoog, daarvoor is meer onderzoek nodig naar langzaam groeiende rassen.

Vorig jaar heeft KFC zich verbonden aan de Beter Chicken Commitment. Daarbij zijn er zes parameters die het bedrijf de komende jaren wil verbeteren. Naast de bezettingsgraad zijn dat onder andere rassen met een lagere groeisnelheid, een lager gebruik van antibiotica en bedwelming in de slachterij.

Alle vleeskuikens moeten in 2026 aan eisen KFC voldoen

Via een jaarlijkse monitoring wil het bedrijf de voortgang garanderen, zodat in 2026 alle vleeskuikens aan de eisen voldoen. De fastfoodketen gaat het eigen data/informatiesysteem voor dat doel nog verder optimaliseren.

Snel delen

Image
René Stevens

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin