Skip to content

Kippenslachterij Remkes neemt kokerij in gebruik

Met de bouw van de nieuwe kokerij speelt Remkes in op de groeiende vraag naar kippenvlees.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Remkes the Poultry Family

Foto: Remkes the Poultry Family

Pluimveeslachterij Remkes the Poultry Family heeft een nieuw pand voor het koken, garen en verwerken van pluimveevlees in gebruik genomen.

Remkes verwerkt het gegaarde kippenvlees van vleeskuikenouderdieren en vleeskuikens tot hoogwaardige ready-to-eat-producten voor gebruik in onder meer soepen, sauzen, maaltijden en salades. De nieuwe productielocatie heeft een capaciteit van 26.000 ton per jaar. Remkes had een kokerij in Deventer, maar de productiecapaciteit daar was niet meer toereikend voor de toenemende afzet. De locatie in Deventer zal gesloten worden.

Meer vraag naar kippenvlees

Met de bouw van de nieuwe kokerij speelt Remkes in op de groeiende vraag naar kippenvlees. Die groei komt volgens het bedrijf voort uit twee consumententrends: consumenten zijn meer bezig met goede voeding en met de impact van voeding op het klimaat. “Kippenvlees scoort op beide vlakken goed en dat zie je terug in de toegenomen vraag naar kip”, zegt eigenaar Bart Remkes.

Op dezelfde locatie in Epe heeft Remkes ook een vrieshuis gebouwd met ruimte voor 10.000 pallets. Hier worden zowel eigen producten als die van derden opgeslagen. Op elke pallet kan ongeveer 1.000 kilo vlees. Dit vrieshuis is in februari al in gebruik genomen.

Familiebedrijf

In het nieuwe bedrijfspand, dat is gebouwd volgens de hoogste normen van duurzaamheid, heeft Remkes geïnvesteerd in de nieuwste technieken, waarmee het bedrijf in lijn kan garen, koelen, snijden, IQF invriezen of pasteuriseren en verpakken. IQF invriezen, dat staat voor ‘Individual Quick Fronzen’, is een snellere methode om vlees met minder vochtverlies, sneller en los in te vriezen, waardoor het makkelijker tot afgemeten hoeveelheden kan worden verwerkt.

Remkes the Poultry Family is een familiebedrijf, dat opgericht is in 1928. Het bedrijf bestaat uit verschillende productiebedrijven: Pluimveeslachterij Remkes, Remkes Poultry, Remkes Convenience, Remkes Food Products en Remkes Coldstore.

YMBA, eigenaar van pluimveeconcern Remkes The Poultry Family, was ook eigenaar van de Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (G.P.S.) in Nunspeet. Deze slachterij van vleeskuikens is eind 2020 failliet verklaard. Ongeveer een jaar geleden wilde YMBA een meerderheidsbelang nemen in fileerbedrijf Heijs Food Products (HFP) in Hoogeveen, maar dat is, mede vanwege corona, bij een intentieverklaring gebleven. In het eerste kwartaal van 2020 verkreeg YMBA gedeeltelijke zeggenschap over Van Miert Procuratie Breukelen, met vleeskuikenslachterijen in Breukelen (U.) en Hunsel (L.). Vorige maand heeft YMBA zijn aandeel in die slachterijen weer verkocht. Veevoerfabrikant Koninklijke De Heus heeft beide pluimveeslachterijen gekocht.

Snel delen

Afbeelding
Hans Bijleveld

Redacteur Pluimveehouderij

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin