Kipster zoekt pluimveehouders

17-12-2021 | Laatste update op 17-10 | |
Kipster-stal. - Foto: Bert Jansen
Kipster-stal. - Foto: Bert Jansen

Pluimveebedrijf Kipster zoekt in Nederland twee pluimveehouders om in licentie eieren onder dit label te produceren.

Er zijn nu twee Kipster-stallen en dat is te weinig om aan de groeiende vraag te voldoen. Er is behoefte aan twee nieuwe locaties met elk twee stallen van 24.000 Kipster-kippen. De eieren gaan nu nog alleen naar Lidl, maar Ruud Zanders van Kipster meldt dat er een tweede afnemer aan zit te komen. Het zoekgebied voor nieuwe instappers beperkt zich niet tot de regio Venray of Beuningen, de huidige locaties, aldus Zanders. Ook staat Kipster open voor ofwel een nieuw bedrijf ofwel iemand die wil omschakelen.

Werken aan uitbreiding

De eerste Kipster-stal is in 2017 geopend in de buurt van Venray. ’Sindsdien is het een gekkenhuis’, meldt het bedrijf zelf. Dit najaar werd bekend dat in Amerika Kipster-stallen gebouwd worden, ook wordt gewerkt aan uitbreiding in Duitsland, Frankrijk, Engeland, België en op de Caraíben.

In een wervingsfolder zegt Kipster te zoeken naar ‘ruimdenkende boeren met de juiste ervaring’, een bouwblok van minimaal 100 x140 meter en vergunningen voor 48.000 leghennen.

Langlopende levercontracten

Kipster regelt zaken als langlopende levercontracten, circulair voer, certificaten voor 3 sterren Beter Leven en voor CO2-neutrale productie. Verder is sprake van gegarandeerde afname en een vaste prijs, met koppeling aan de voerprijs. Kipster werkt volgens zelf opgestelde productievoorwaarden, zoals voer uit reststromen, CO2-neutrale productie en hoge dierwelzijnsnormen. Een goed inkomen voor de boer hoort daar ook bij, volgens het bedrijf.

Oppewal
Johan Oppewal chef-redacteur


Beheer