Kleine plus voor jongrosés

15-09 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De markt voor jongrosékalveren is vriendelijk gestemd. De prijzen stijgen licht met 2 cent naar € 5,10 per kilo geslacht gewicht. Oudrosékalveren blijven gelijk op € 4,88 per kilo.

De markt voor jongrosékalveren loopt goed door, met een kleine prijsstijging van 2 cent per kilo geslacht gewicht tot gevolg. De redelijk vlotte afzet geeft voorzichtig hoop dat er de komende weken wellicht nog wat meer in het vat zit. De jongrosés noteren deze week € 5,10 per kilo geslacht gewicht, inclusief btw.

Rustige markt oudrosés

Op de markt voor oudrosékalveren is het rustig. Er is sprake van een stabiele situatie. Vraag en aanbod zijn in balans. Er zijn voldoende kalveren, waardoor een prijsstijging er wederom niet in zit. De Boerderij-notering voor oudrosékalveren blijft voor de elfde week op rij steken op € 4,88 per kilo geslacht gewicht.

Ook op de markt voor startkalveren zijn deze week geen veranderingen te bespeuren. Voor de vijfde week op rij noteren starters voor gemiddeld € 370 per kalf. De prijzen van starters voor jong rosé liggen € 15 tot € 20 hoger, met een maximum van € 390 per kalf.

Prognose: jongrosés licht stijgend, oudrosés stabiel.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Poelsma
Bouke Poelsma Freelance redacteur
Meer over


Beheer