Kleine prijsstijging blankvleeskalveren

14-12-2020 | |
Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Het verliep in blankvleesmarkt niet zo slecht dan vooraf werd ingeschat.

Eerder werd nog rekening gehouden met een stabiele markt, waarin door stevige aantallen te slachten, geprobeerd wordt om de slachtleeftijden te verlagen. Er kon nu zelfs een plus van 5 cent op de prijzen worden bijgeschreven.

Betere verkopen

De handel op de vleesmarkt verloopt relatief goed. In de voorgaande weken concentreerden verkopers zich vooral op het voorvlees, maar afgelopen week kon ook het achtervlees wat beter worden weggezet. In andere belangrijke afzetlanden is de situatie nog veel beter. In Itali├ź is er een aanbodskrapte en ook in Frankrijk is de markt veel beter. Nederland profiteert daar maar ten dele van, omdat kalfsvlees van inlandse kalveren de voorkeur genieten boven ge├»mporteerd vlees. De slachtleeftijd van de kalveren ligt gemiddeld op 27 weken en loopt terug. Dat geeft de slachterijen aan het begin van 2021 een sterkere positie op de markt. Voor deze week wordt een stabiele prijs verwacht, doordat er nog steeds veel kalveren aan de slachthaak komen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.