Doorgaan naar artikel

Kleiner aanbod resulteert in hogere prijs slachtkoeien

hogere prijs slachtkoeien premium

Foto: Canva

Kopers gingen deze week naar de veemarkt in Leeuwarden met het idee om niet meer geld uit te geven aan de koeien. En toch deden ze dat wel.

Met frisse tegenzin betaalden ze toch wat meer, want ze wilden de koeien wel graag hebben. De vleesverkoop loopt moeizaam. Slachterijen willen daarom wat minder betalen voor de dieren. Zij mikten voor deze week op een verlaging van 5 cent per kilo. Maar de slachterijen durven dat waarschijnlijk toch niet te doen, omdat ze ook zien dat er nu minder dieren worden aangeboden. De verwachting is dan ook dat de dieren die rechtstreeks aan de slachterijen worden geleverd voor gelijkblijvende prijzen worden afgerekend.

Op de veemarkt in Leeuwarden leverde het spanningsveld tussen vraag en aanbod deze week dus zelfs nog een plusje in de prijzen op. Het aanbod was met 280 dieren 20 stuks kleiner dan de voorgaande week. De kopers waren er wel en wilden de koeien wel hebben. Het krappere aanbod zorgde er zodoende voor dat ze er toch iets meer voor moesten betalen. De notering van de P-kwaliteit steeg zodoende met 5 cent naar € 3,80 tot € 4,25 per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin