Kleiner aanbod slachtkoeien door gladheid

19-12-2022 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De aanvoer van slachtkoeien zakte maandagmorgen 19 december terug tot 37 dieren. Dat zijn er 17 minder dan op de marktdag vorige week.

Dat is deels terug te voeren op de gladheid tijdens het verzamelen van het vee. Dat de noteringen niet stijgen, is het gevolg van een afnemende vraag. Een koe van O-kwaliteit blijft stabiel op € 4,10 tot € 4,60 per kilo geslacht gewicht.

Rechtstreekse handel

Ook in de rechtstreekse handel bleef het rustig en hield Vee&Logistiek de noteringen voor slachtkoeien gelijk. Voor dit jaar worden niet veel veranderingen verwacht. Voor de feestdagen zijn de meeste bestellingen geleverd en daalt de capaciteit in de slachtsector snel. Veel buitenlandse medewerkers zullen deze dagen gebruiken om naar eigen land te reizen en daar de feestdagen te vieren. Enkele slachterijen stoppen vrijdag helemaal met slachten, waardoor de capaciteit zomaar naar maximaal 80% van een normale week zakt. Ook in de week tussen kerst en de jaarwisseling blijft het rustig. De slachtkoeienmarkt wordt volgende week op dinsdag 27 december gehouden in verband met de feestdagen in het weekeinde. De verwachting is dat de slachtkoeien met de huidige prijzen het jaar af gaan sluiten.

Prognose: gelijke noteringen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer