Klimaatplannen DSM in lijn met Klimaatakkoord van Parijs

17-11 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De klimaatplannen van DSM zijn in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs.

Dat is vastgesteld door de Science Based Targets initiative (SBTi). DSM heeft de ambitie om in 2030 59% minder broeikasgassen uit te stoten. De plannen om dat te bewerkstelligen zijn gekeurd door de SBTi en zijn volgens hen voldoende om dit doel te behalen. DSM heeft de doelstellingen al een aantal keer verhoogd. In 2019 was het doel om 30% te reduceren. Dat is in 2021 verhoogd naar 50% en augustus van dit jaar naar 59%. In 2050 wil het bedrijf net-zero uitstoot bereiken. Het bedrijf bereikt tot door onder andere de elektriciteit enkel uit hernieuwbare bronnen te halen.

Wetenschappelijk onderbouwde doelen

DSM is een van de eerste grote bedrijven die aan de slag ging met wetenschappelijk onderbouwde doelen. Zij maken gebruik van SBTi NetZero Standard en het Business Ambition for 1,5 graden Celsius commitment. Het bedrijf zegt dat dat nu goed uitpakt, omdat het bedrijf op schema ligt om de doelen te halen.

DSM zet in op voedingsingrediënten

Vorig jaar verkocht DSM de materialentak om zich te gaan richten op voedingsingrediënten. Dit is ook gedaan uit duurzaamheidsoverwegingen. Dit heeft een positief effect op de broeikasuitstoot van het bedrijf.
Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer