Koeien beter verkocht dan verwacht

26-09 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De verkoop van de slachtkoeien verliep maandag 26 september op de veemarkt in Bunnik wat beter dan verwacht.

En dat ondanks het feit dat er wat meer vee werd aangeboden dan in de afgelopen weken. Volgens een handelaar waren er wat meer kopers op de koeien afgekomen dan Bunnik in de afgelopen weken gewend was. Dat hield de prijzen redelijk overeind in een rustige tot redelijke handel. Alleen de O-koeien deden een stapje terug ten opzichte van vorige week; min 5 cent naar € 4,15 tot € 4,65 per kilo.

De andere noteringen bleven gelijk. En dat is best een meevaller, want de slachterijen hebben zich voorgenomen om deze week ook minder te betalen voor de koeien. Vorige week werden de prijzen van slachtkoeien die rechtstreeks aan de slachterij worden geleverd al met 5 tot 10 cent per kilo verlaagd.

Rechtstreeks naar slachterijen

En deze week willen de slachthuizen er nog een dubbeltje afdoen. Het is nog afwachten of dat ook gebeurt. Het lijkt er wel op dat er relatief veel koeien rechtstreeks aan de slachterijen worden aangeboden. Dat terwijl de slachters vanwege personeelsgebrek minder capaciteit hebben. Daarbij wordt er ook op gewezen dat de prijzen in omringende landen ook omlaag gaan.

Prognose: iets lagere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Ramaker
John Ramaker Chef-redacteur
Meer over


Beheer