Koelhuisbedrijf Kloosterboer in Amerikaanse handen

09-06-2021 | Laatste update op 02-03 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Kloosterboer Group komt in Amerikaanse handen. Het bedrijf is een van de grootste in Europa op het gebied van koel- en vrieshuizen en distributie van gekoelde en bevroren voedsel. Kloosterboer wordt overgenomen door het Amerikaanse Lineage Logistics, een van de grootste bedrijven wereldwijd op het gebied van koel- en vriesproducten.

Kloosterboer is een familiebedrijf met meerdere vestigingen in Nederland en in Frankrijk, Duitsland, Canada, Zuid-Afrika en de VS. Het bedrijf is actief met opslag, distributie en ander dienstverlening van onder meer vis, groente en fruit, en diepvriesfrites. Het bedrijf is opgericht in 1925, de familie blijft ook na de overname betrokken bij het bedrijf en verwerft via de overname een belang in Lineage, zo geven de bedrijven aan.

Kloosterboer heeft meerdere samenwerkingen met voedingsbedrijven. Voorbeelden zijn een vrieshuis in Rotterdam in samenwerking met Farm Frites en met McCain een vrieshuis in het Franse Harnes.

Waarde € 1 miljard

Persbureau Bloomberg schatte de waarde van het bedrijf in mei op € 1 miljard. De distributieketen van gekoelde en diepvriesproducten staat in de belangstelling van investeerders. Dat heeft onder meer te maken met toenemende druk op de leveringsketen van voeding wereldwijd, onder meer door de coronapandemie.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer