Koers Britse pond geleidelijk omhoog

14-11-2019 | |
Christine Lagarde - Foto: ANP -
Christine Lagarde - Foto: ANP

Het Britse pond is de laatste week geleidelijk duurder geworden. De euro werd in een week tijd bijna 1% minder waard ten opzichte van het pond.

Donderdag 14 november noteerde de ECB een koers van GBP 0,85643 ten opzichte van de euro. Er lijkt op basis van het akkoord tussen premier Johnson en de EU een groeiend vertrouwen te zijn dat er toch een brexit aan zit te komen.

In de eurozone is het wachten op de eerste beleidsstappen die de nieuwe voorzitter van de ECB, Christine Lagarde, gaat zetten. Meerdere centrale bankiers zouden vaker willen stemmen over monetair beleid, zoals het verlagen van rente.

De bankiers kwamen met meerdere voorstellen om de besluitvormingsprocedure aan te passen, volgens de Financial Times. Dat zou zijn op verzoek van Lagarde. De voormalige hoogste baas van het IMF is aan haar taak begonnen met de wetenschap dat de laatste besluiten van haar voorganger Draghi verre van unaniem zijn genomen in het bestuur van de ECB. De laatste renteverlaging en het opnieuw opendraaien van de geldkraan werden zelfs openlijk bekritiseerd onder meer door Klaas Knot van de Nederlandse bank.

Bekijk het verloop van de Euribor-rentetarieven en wisselkoersen via FoodAgribusiness.nl/markt

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer