Koers ForFarmers duikt onder € 3

02-05 | |
Foto: Misset
Foto: Misset

De beurskoers van voerconcern ForFarmers dook afgelopen week voor het eerst onder de € 3.

De aandelenwaarde bereikte daarmee het diepste punt ooit in de geschiedenis van de beursnotering van het bedrijf. De introductieprijs was € 6,50 in 2017 en het hoogtepunt bedroeg boven de € 11,50 in 2018. In twee weken tijd daalde de koers bijna 17%.

De dalende trend is al langere tijd gaande. ForFarmers had vorig jaar te maken met hogere kosten, waardoor de winst en de ebitda daalden. Destijds zei CEO Yoram Knoop dat ook in 2022 de kosten hoog zouden blijven. Het bedrijf durfde het dan ook niet aan een voorspelling te doen voor het gehele jaar vanwege de “zeer zorgwekkende en instabiele situatie”. Niet veel later stopte het met het inkopen van eigen aandelen gezien de toegenomen onzekerheid rondom de grondstof- en gasprijzen. Allemaal factoren die de aandelen van het bedrijf niet zeer aantrekkelijk maken voor beleggers. Donderdag 5 mei komt ForFarmers met een operationele voortgangsrapportage. Dan zal blijken hoe het voerconcern heeft gepresteerd in het eerste kwartaal.

Oatly daalt verder

Ook de daling van de koers van havermelkproducent Oatly is nog niet ten einde. Afgelopen twee weken daalde de aandelenwaarde verder met 18%. Ook hier werden dieptepunten bereikt. De koers tikte even de $ 3,49 aan. Het nieuws dat het bedrijf twee food-veteranen toevoegt aan het management, bezorgde de koers geen significante opleving. De laatste bekende financiële cijfers, groeiende verlies door stijgende kosten, stemden beleggers niet positief. Deze week maakt ook Oatly kwartaalcijfers bekend. Hoe beleggers de cijfers ontvangen zal van invloed zijn op de koers.

Dieptepunt voor Beyond Meat

Een dieptepunt was er ook voor de aandelen van Beyond Meat. Ze daalden in twee weken tijd met bijna 16% en kwamen afgelopen woensdag 27 april onder $ 36 uit. Dat was nog niet eerder gebeurd sinds de beursgang in 2019. Op dezelfde dag was er echter ook een piek van $ 46,50 nadat berichten naar buiten kwamen dat de McPlant, de plantaardige burger van McDonald’s gemaakt door Beyond Meat, permanent op het menu in de VS zou komen te staan, maar die claim werd later weer tegengesproken. Daardoor hield de hogere koers geen stand.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer