Koers ForFarmers weer boven € 6

13-01-2020 | |
Foto: Canva -
Foto: Canva

Analisten geven advies aandelen van ForFarmers te kopen.

De aandelen ForFarmers waren afgelopen vrijdag 9% meer waard dan 2 weken geleden. De koers sloot op een waarde van € 6,19. Met de stijging van afgelopen weken kwam de beurskoers weer boven de € 6, iets dat na augustus vorig jaar niet meer gebeurde. Analisten van Kepler Cheuvreux stelden vorige week dat zorgen over een grote krimp van de melkveestapel in Nederland overdreven zijn en geen afbreuk zullen doen aan plannen van ForFarmers om kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders. De analisten verwachten dat fusies en overnames een belangrijke rol voor ForFarmers blijven spelen, mogelijk ook buiten Europa. Kepler Cheuvreux noemt de waardering van ForFarmers nog steeds aantrekkelijk met een dividendrendement van 5%. De analisten geven dan ook het advies aandelen van het bedrijf te kopen.

Lees verder onder de tweet.

Stijging voor WH Group

De koers van ’s wereld grootste varkensslachterij WH Group, tevens eigenaar van het Amerikaanse Smithfield Foods, steeg afgelopen 2 weken met 8,3%. De oorzaak van de koersstijging zou gezocht kunnen worden in het feit dat het Chinese ministerie van Landbouw bekendmaakte dat de varkensstapel in China in december 2,2% gestegen was ten opzichte van de maand ervoor. Sinds september vorig jaar is de varkensstapel langzaamaan weer aan het groeien, na een daling van bijna 40% als gevolg van Afrikaanse varkenspest. Tegelijkertijd bereikten Chinese consumentenprijzen opnieuw een record in aanloop naar de viering van het Chinese nieuwjaar, waarvoor de vraag naar varkensvlees toeneemt.

Lees verder onder de grafiek.

Risico voor K+S

De koers die het meeste daalde ten opzichte van 2 weken geleden was die van kali- en zoutgigant K+S. De aandelenwaarde daalde met 6,7%. Concurrent Sirius Minerals overweegt in te gaan op een overnamebod door het bedrijf Anglo American. Sirius Minerals is het bedrijf achter de plannen voor een nieuwe kali-mijn in het Verenigd Koninkrijk. Een analist schreef dat de voltooiing van deze mijn op middellange termijn een risico zou kunnen vormen voor K+S.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman
Meer over


Beheer