Doorgaan naar artikel

Koers ForFarmers zakt weer wat terug onder € 3

Foto: ForFarmers premium

Foto: ForFarmers

De beurskoers van veevoerbedrijf ForFarmers is de afgelopen twee weken weer onder de € 3 gezakt.

Beleggers waren niet overtuigd genoeg om ForFarmers aandelen te kopen of te houden. Ruim twee weken geleden werden de aandelen ineens fors meer waard doordat het voerbedrijf de verwachtingen voor het eerste half jaar naar boven bijstelde. Het verwacht een licht hogere onderliggende ebitda (resultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en afboekingen) dan in 2021. Eerder was de verwachting dat de ebitda fors zou dalen. Voor het eerst sinds april steeg de koers toen tot boven de € 3. Die koers bleek niet houdbaar.

De afgelopen twee weken daalde de aandelenwaarde weer met bijna 10% tot een bedrag van € 2,90 afgelopen vrijdag. Over ruim 2,5 week publiceert het voerconcern de halfjaarcijfers. Dan zal blijken wat de financiële resultaten zijn en hoe ver de ebitda is gestegen.

Koers Beyond Meat in stijgende lijn

Er wordt ook uitgekeken naar de halfjaarresultaten van Beyond Meat op 4 augustus. Het lijkt erop dat de koers van de producent van vleesvervangers uit een dal is gekomen. Sinds mei bewoog de aandelenwaarde rond de $ 25. Vanaf juli zit de koers echter in een stijgende lijn. Afgelopen vrijdag sloot de koers op $ 26,29. Dat is bijna 14% hoger dan twee weken eerder. Daarmee was het de sterkste stijger in de groep van food- en agribedrijven die Food&Agribusiness volgt op de beurs.

De stijging van de afgelopen weken komt deels door positieve cijfers over de Amerikaanse retailverkopen die 15 juli gepubliceerd werden. De verkopen waren beter dan verwacht. De Amerikaanse beurshandel reageerde daar positief op, ondanks zorgen over een dreigende recessie en hoge inflatiecijfers. Beyond Meat liftte mee op dat positieve sentiment.

Daling koers Oatly bijna 8%

Havermelkproducent Oatly zag de koers dalen met bijna 8%. Hoewel ook Oatly leek mee te liften op het sentiment, zakte de koers vorige week weer terug. De aandelenwaarde is erg volatiel, met een sterk dalende trend sinds begin dit jaar. Ten opzichte van de eerste dag van dit jaar staat de koers nu meer dan 50% lager.

Ook Oatly komt begin augustus met halfjaarresultaten. Een belangrijk moment voor beleggers om te bepalen of het bedrijf hun vertrouwen verdient.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin