Koers John Deere plust 6%

24-02-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Amerikaanse trekker- en landbouwmachinefabrikant John Deere heeft de afgelopen weken goede zaken gedaan op de beurs. Het aandeel van John Deere pluste in twee weken tijd met 6%, met een uitschieter van 7% op woensdag 19 februari. Afgelopen vrijdag sloot John Deere de beurs met $ 177,43 per aandeel.

De trekkerfabrikant kwam positief in het nieuws nu de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten wat getemperd zijn. Ondanks mindere resultaten in het eerste kwartaal hebben Amerikaanse boeren daardoor meer vertrouwen in de trekkerfabrikant.

Kerry Group sterkste stijger

De grootste stijger in de Boerderij-index van de afgelopen twee weken is het Ierse voedingsmiddelenconcern Kerry Group. Een aandeel Kerry steeg met 6,1% naar € 124,50. Het voedingsmiddelenconcern stemde de beleggers positief met haar jaarcijfers over 2019, die afgelopen week gepresenteerd werden. De opbrengsten stegen met 9,6% naar € 7,2 miljard, terwijl Kerry een 12,1% hogere winst behaalde, ruim € 903 miljoen. Dat resulteerde in een sprong van ruim 4,5% in een dag tijd. Vleesgigant WH Group maakt de top drie van hardste stijgers compleet. Een aandeel steeg afgelopen twee weken eveneens met 6,1% naar HKD 8,53. In 2019 was dat aandeel goed voor 8,05 HKD: ruim 33,5% meer dan het jaar ervoor.

Koers K+S daalt stevig

De grootste daler van de afgelopen twee weken was het Duitse kali- en zoutconcern K+S. De koers daalde met 5,4% naar € 8,83 per aandeel. Het concern kwam vorige week negatief in het nieuws door een analyse van de Zwitserse bank Credit Suisse (CS). Een CS-analist bracht in de media dat hij nog zeker tot 2024 een negatieve cash-flow verwacht bij K+S. De reden daarvoor zijn de dalende kaliprijzen en hogere productiekosten. Op de korte termijn wordt een verdere koersdaling verwacht, tot wel 20%.

De koers van de Braziliaanse slachterij BRF noteerde een daling van 5,1%, goed voor de tweede positie hardste dalers. Bayer (-4,6%) maakt de top drie hardste dalers compleet. Het chemieconcern kwam negatief in het nieuws door een uitspraak van de rechter over een onkruidzaak bij een perzikteler, waarbij een boete van $ 265 miljoen opgelegd is.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex via Foodagribusiness.nl/markt

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Essink
Stefan Essink Voormalig redacteur
Meer over


Beheer