Koers Südzucker uit dipje

16-12-2019 | |
Foto: ANP -
Foto: ANP

De grootste koersstijging in de afgelopen twee weken was voor het Duitse suiker- en voedingsmiddelenbedrijf Südzucker. De koers steeg met 10,1% naar een waarde van € 14,99 per aandeel. Daarmee komt de koers op een hoogste punt sinds augustus en is het uit een dip van de aandelenwaarde gekomen.

Het is te verwachten dat de koers van Südzucker op korte termijn nog iets zal stijgen, want dochterbedrijf CropEnergies, actief op de bio-ethanolmarkt, maakte maandag 16 december bekend de winst- en omzetverwachtingen voor het huidige boekjaar tot februari 2020 te verhogen. CropEnergies profiteert van de groeiende vraag naar duurzame brandstoffen en verhoogt daarom de verkoop- en winstverwachtingen. De omzetprognose is verhoogd van € 840 miljoen naar € 870 miljoen tot € 900 miljoen en het bedrijfsresultaat van € 70 miljoen tot € 90 miljoen naar € 100 miljoen.

Voorgenomen verkoop aandelen goed voor koers K+S

De tweede grootste stijging is voor het Duitse kali- en zoutconcern K+S. De koers steeg met 6,3% naar € 10,91. Daarmee kwam een einde aan een reeks dieptepunten van de koers.

Op de dag dat bekend werd dat het bedrijf overweegt zijn aandelen in Noord-Amerikaanse activiteiten te verkopen, steeg de koers aanzienlijk. Volgens K+S is het niet voldoende alleen de kosten terug te dringen om financiële doelen te halen. Het bedrijf heeft de productie dit jaar al terug moeten draaien als gevolg van een zwakke vraag.

JBS ziet aandelenkoers 10% dalen

De grootste daling van een beurskoers in de afgelopen twee weken was voor de Braziliaanse vleesverwerker JBS. De aandelenwaarde daalde met 10%. De koers kwam daarmee op een waarde van 25,24 Braziliaanse real (€ 5,51) per aandeel. De koers lijkt daarmee enigszins in een dalende lijn te zitten na het hoogste punt van 2019 in september en in zeker vijf jaar.

Er is enige reuring omtrent het bedrijf omdat het zou kijken naar een notering aan een beurs buiten Brazilië en daarvoor het hoofdkantoor zou willen verplaatsen. Daarnaast kreeg een van de directeuren, Joesley Batista, vorige week een boete voor fraude.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer