Doorgaan naar artikel

Koppert neemt Braziliaans Geocom over

Foto: Koppert Biological

Foto: Koppert Biological

Koppert Biological Systems, wereldmarktleider op het gebied van biologische gewasbescherming, heeft het Braziliaanse bedrijf Geocom overgenomen.

Geocom is actief op het gebied van landbouwtechnologie en gespecialiseerd in remote sensing, precisielandbouw en toepassingen van biologische middelen en is gevestigd in Lençóis Paulista, São Paulo. Het bedrijf heeft als eerste een exclusieve technologie ontwikkeld om via drones biologische middelen toe te passen.

Precisielandbouw

“Het is ons doel om precisielandbouw een impuls te geven, wat cruciaal is om biologische gewasbeschermingsmiddelen naar het veld te brengen”, aldus Martin Koppert, directeur Agri van Koppert Biological Systems. “Het merk Geocom is synoniem voor hightech ontwikkelingen. De overname in Brazilië is een strategische beslissing die voordelen biedt voor het hele bedrijf door wereldwijd ervaringen en technologieën met andere dochterondernemingen uit te wisselen.”

Koppert wil naast biologische oplossingen ook technologieën voor monitoring en toepassing aanbieden volgens commercieel directeur Gustavo Herrmann van Koppert Brazilië.

Antonio Donizeti de Oliveira en Gláucio Carrit Antiga, de oprichters van Geocom, blijven bij het bedrijf betrokken als consultants. “Voor ons is deze overname niet alleen een mijlpaal in de geschiedenis van dit bedrijf, maar ook een bron van grote trots. In de loop van zijn bestaan is Geocom uitgegroeid tot marktleider in zijn segment binnen digitale landbouw, en dat niveau kan nu worden voortgezet onder leiding van Koppert”, aldus de oprichters.

Snelle veranderingen

De aanleiding voor deze overname is de snelle verandering die de wereldwijde landbouw momenteel doormaakt. Martin Koppert: “Wij investeren voortdurend in R&D en nieuwe technologieën zodat we onze klanten de hoogste kwaliteit en service kunnen garanderen. Met deze stap willen wij technologieën voor precisielandbouw introduceren in biologische gewasbescherming, zodat wereldwijd de landbouw hier in de toekomst van kan profiteren.”

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin