Skip to content

Kort coronanieuws: Claas hervat productie trekkers

Een selectie van korte agrarische berichten over corona in binnen- en buitenland van 20 april.

Foto: Hans Banus

Foto: Hans Banus

Fabrikant Claas is maandag 20 april gestart met de serieproductie van oogstmachines en trekkers. Een selectie van korte agrarische berichten over corona in binnen- en buitenland van 20 april.

Claas hervat serieproductie na 4 weken corona-stilstand

Claas is maandag 20 april weer begonnen met de serieproductie van oogstmachines en trekkers. De Duitse fabrikant legde de serieproductie in verband met de coronacrisis en de daardoor veroorzaakte problemen in de bevoorradingsketen 23 maart ‘gecontroleerd’ stil. Claas hield toen nog een slag om de arm of het midden april de productie weer zou opstarten. De hervatting betreft de standplaatsen Harsewinkel in Duitsland, Le Mans in Frankrijk en Törökszentmiklós in Hongarije. De balenpersproductie in het Franse Metz komt in de loop van deze week ook weer op gang.


Regering Nedersaksen draagt bij aan meerkosten coronapreventie seizoenswerkers

De regering van de Duitste deelstaat Nedersaksen stelt € 4 miljoen beschikbaar voor de land- en tuinbouwbedrijven die seizoensmedewerkers in dienst hebben. Daarmee kunnen ze de deels de extra preventiemaatregelen bekostigen die moeten worden genomen om het personeel te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. De bedrijven zijn onder meer verplicht de veelal Oost-Europese werkers in een eenpersoonskamer te huisvesten, los van strikte hygiënevoorschriften.


Italiaanse trekkerverkopen storten in

De verkopen van Italiaanse trekkers is in maart ingestort. Dat komt door het beperken van de activiteiten in de branche en door het stilleggen van productielocaties als gevolg van het coronavirus. Dat schrijft FederUnacome, de organisatie van Italiaanse machinefabrikanten. In maart daalden de verkopen van trekkers met 34,4%, van maaidorsers met 12,5%, trailers met 39,3% en landbouwverreikers met 10,5%.
In maart was er een geleidelijke vertraging van de productie en een totale productiestop na een overheidsbesluit op 25 maart, aldus de organisatie. Over het gehele eerste kwartaal daalde de trekkerregistratie met 14,6%, die van aanhangers met 17,4%. Verreikers noteerden een plus van 9,1%.


Belgische minister wil weer kortingsacties in supermarkten

Supermarkten in België moeten hun producten weer met korting kunnen aanbieden, vindt minister Nathalie Muylle (Werk, Economie en Consumenten). Toen de Belgen vanwege het coronavirus ruim een maand geleden in lockdown gingen, werden nieuwe kortingsacties verboden. Het is volgens de minister echter hoog tijd om die maatregel terug te draaien. Alleen kortingsacties die dateren van voor 18 maart zijn nu toegestaan. Her en der wordt geklaagd dat boodschappen doen in de supermarkt een stuk duurder is geworden. Muylle is ook verantwoordelijk voor armoedebestrijding.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin