Skip to content

Kraft-Heinz kan vraag ketchup niet bijbenen

Updated on:
Food
Foto: AP

Foto: AP

Kraft Heinz probeert de productiecapaciteit voor ketchup zo snel mogelijk op te voeren om te voldoen aan de sterk gestegen vraag.

De vraag is gestegen door de toename van bezorgde maaltijden en de heropening van de Amerikaanse horeca. Het voedingsbedrijf heeft echter te maken met een tekort aan grondstoffen, mede veroorzaakt door de tijdelijke blokkade van het Suezkanaal.

Groot tekort aan kleinverpakkingen ketchup

Restaurants en fastfoodketens in de VS maar ook elders in de wereld hebben te kampen met een groot tekort aan kleinverpakkingen ketchup en proberen die overal vandaan te slepen. Die eepersoons kuipjes zijn populair omdat ze meegegeven worden met bezorgmaaltijden. Ook adviseren de gezondheidsdiensten in veel landen om in de restaurants zelf geen ‘gezamenlijke’ flessen en dergelijke te gebruiken. The Wall Street Journal heeft berekend dat de prijs voor kleinverpakkingen ketchup sinds vorig jaar met 13% is gestegen.

Vraag blijft groter dan aanbod

Kraft Heinz, dat ongeveer 70% van de markt in handen heeft, heeft aan Amerikaanse media bevestigd dat het de productie met een kwart wil opvoeren naar meer dan 12 miljard van die kuipjes per jaar. ‘’Door de verschuiving van de horeca naar thuis eten hebben we de productielijnen al aangepast. Ook is het aantal productvariaties teruggebracht. Maar de vraag blijft nog steeds groter dan het aanbod,” aldus een woordvoerder.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin