Doorgaan naar artikel

Kraft Heinz schrapt grote investering in VK

Kraft Heinz heeft een investering van € 160 miljoen voor een ketchupfabriek in Engeland geschrapt.

Kraft Heinz kondigde in juni vorig jaar nog aan de productie van ketchup terug te brengen naar het Verenigd Koninkrijk. - Foto: Canva

Kraft Heinz kondigde in juni vorig jaar nog aan de productie van ketchup terug te brengen naar het Verenigd Koninkrijk. - Foto: Canva

Kraft Heinz heeft een investering van € 160 miljoen voor een ketchupfabriek in het Engelse Wigan geschrapt. Het geld wordt in plaats daarvan gebruikt voor het opvoeren van de capaciteit in fabrieken in Spanje en Polen.

Kraft Heinz kondigde in juni vorig jaar aan de productie van ketchup terug te brengen naar het Verenigd Koninkrijk. De fabriek in Wigan zou daartoe fors worden uitgebreid, wat vijftig nieuwe arbeidsplaatsen moest opleveren. De investering van € 160 miljoen was de grootste die het bedrijf tot dan toe in Engeland had gedaan. Oorspronkelijk bestond het idee dat die investering ten koste zou gaan van de ketchup- en sauzenfabriek in Elst, maar dat bleek ongegrond.

Britse bonden dreigen met oproep tot boyco

Het Amerikaanse voedingsconcern heeft het besluit nu teruggedraaid. Volgens Kraft Heinz hebben de werknemers de gewenste versoepelingen van de arbeidsvoorwaarden afgewezen. Die ‘modernisering’ was nodig om de uitbreiding haalbaar te maken. De Britse bonden zijn woedend over het besluit en hebben garanties geëist voor het voortbestaan van de fabriek. De bonden dreigen het publiek op te roepen producten van Kraft Heinz te boycotten.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin