Kraft Heinz vleesvervangers debuteren in Nederland

02-11 | |
De nieuwe Kraft Heinz vleesvervangers zijn in Nederland te koop bij Dekamarkt en via flitsbezorger Gorillas.Foto: ANP
Foto: ANP

Voedingsmiddelenbedrijf Kraft Heinz stapt in de verkoop van vleesvervangers en introduceert zijn eerste producten in Nederland. Het gaat om gekoelde vegan burgers en gehakt.

Onder de naam Meatless Gehakt en Burgers – Powered by beanz zijn de Kraft Heinz vleesvervangers te koop bij Dekamarkt en via flitsbezorger Gorillas. De producten zijn gemaakt met gerehydrateerd erwten- en tarwe-eiwit (55%) met kidneybonen (12%). IJzer, zink en vitamine B12 zijn toegevoegd.

Het is niet de eerste stap van het bedrijf in vegan producten. Vorig jaar introduceerde het in het Verenigd Koninkrijk al vegan versies van enkele producten, zoals mayonaise en saladesauzen.

Mogelijk meer Kraft Heinz vleesvervangers op komst

Begin dit jaar richtte Kraft Heinz een joint venture op met start-up The NotCompany (NotCo). NotCo maakt plantaardige producten met behulp van kunstmatige intelligentie en moleculaire wetenschap. In de joint venture wordt de technologie van NotCo gecombineerd met de innovatie in verschillende productcategorieën van Kraft Heinz. Het is dus niet uitgesloten dat er meer nieuwe plantaardige vleesvervangers zullen volgen.

Kraft Heinz is in Nederland onder andere bekend van de merken Brinta, De Ruijter, Honig, Roosvicee en Heinz.

Kloosterman


Beheer