Doorgaan naar artikel

Krap aanbod fundament onder prijs slachtkoeien

Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Het aanbod aan slachtkoeien is momenteel aan de krappe kant. De aanvoer op de veemarkt in Leeuwarden is ook beperkt. Dat zorgt er in ieder geval voor dat de prijzen niet verder zakken op dit moment.

Handelaren verwachten dat het aanbod ook de komende weken niet heel ruim gaat zijn. Steeds meer kan en gaat naar buiten, waardoor afgemolken koeien niet direct worden aangeboden bij de handelaren. Bovendien blijft het contact tussen handelaar en melkveehouder momenteel grotendeels beperkt tot telefonisch overleg. Veel bedrijfsbezoeken zijn er niet vanwege de coronamaatregelen.

O-kwaliteit iets duurder, rest stabiel

Hoewel er dus minder vee werd aangeboden op de markt in Leeuwarden, bleven de prijzen grotendeels ongewijzigd. Alleen voor een O-kwaliteit slachtkoe ging de prijs iets omhoog naar maximaal € 2,60 per kilo geslacht gewicht. Voor de P-kwaliteit koeien, de grootste groep, bleef de prijs staan op € 2,15 tot € 2,35 per kilo. Dat is nog wel duidelijk onder het niveau van een jaar terug.

Voor de komende weken rekenen handelaren op stabiele prijzen. De prijscorrecties van de afgelopen weken hebben een nieuwe balans in de markt gebracht. Het feit dat het aanbod aan koeien aan de krappe kant blijft, moet ervoor zorgen dat de notering overeind kunnen blijven.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin