Krap aanbod houdt prijzen lammeren overeind

26-11-2019 | |
Foto: Mark Pasveer -
Foto: Mark Pasveer

Een krappe aanvoer hield de prijs voor lammeren overeind op de veemarkt in Leeuwarden.

De vraag vanuit de slachterijen is maar heel erg beperkt momenteel. Zij zien dat de consumptie van lamsvlees onder druk staat. Waar de vleesafzet van andere dieren aantrekt richting de feestmaand december, is dat bij lamsvlees niet het geval.

Voor zware ramlammeren werd op de markt van dinsdag 26 november € 102,50 tot € 117,50 per dier betaald. Voor ooilammeren in de zwaarste categorie bleef de prijs staan op € 92,50 tot € 97,50 per dier. De noteringen voor oude schapen gingen wel iets naar beneden. Voor schapen van 1e kwaliteit werd de prijs met € 2,50 verlaagd naar € 78,50 tot € 100 per dier.

Lees verder onder de grafiek.

Fors minder vraag naar levende dieren

De import van karkassen vanuit Engeland blijft volop doorlopen. Voor vleesverwerkers is het vaak interessanter om karkassen te kopen, omdat de kwaliteit hiervan vaak een stuk uniformer is. Dat zorgt ervoor dat de vraag naar levende dieren op de veemarkten ook een stuk minder is. En dat geeft dan weer prijsdruk. Het is volgens handelaren dan ook lastig om het huidige prijspeil vast te houden.

In de huidige markt lijkt een stabiele prijs dan ook het hoogst haalbare. Daarvoor moet het aanbod niet veel groter worden. Gebeurt dat wel, dan ligt een prijsdaling wel op de loer.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer