Krap aanbod houdt slachtkoeienprijs stabiel

23-06 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

De aanvoer van slachtkoeien blijft ook deze week maar klein.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden 254 dieren aangevoerd, weliswaar 10 slachtdieren meer dan een week eerder, maar gemiddeld lag het aanbod vorig jaar tegen de 400 stuks. In dezelfde week vorig jaar werd zelfs een piek bereikt van 440 slachtdieren.

Ongetwijfeld zullen het boerenprotest gisteren en het mooie weer van de afgelopen dagen invloed op de aanvoer hebben gehad, maar handelaren zien op korte termijn geen grote toename van het aantal slachtdieren.

Vraag erg rustig

Aan de vraagkant is het ook erg rustig en zouden slachterijen bij een groter aanbod lagere prijzen betalen voor slachtvee. Nu is dat lastig en werkt men in de vleessector met een negatieve marge om het rundvlees richting eindgebruiker te verkopen. In de handel van gebruiksvee is het al een aantal weken erg rustig en blijven kopers weg van de markt. De hoge prijzen voor melkvee zijn wat op hun retour. Dat blijft in de zomermaanden zo, doordat melkveebedrijven relatief vol staan en nauwelijks vee wordt vervangen. Voor slachtkoeien gaat men uit van stabiele prijzen, doordat het aanbod in de komende weken niet heel hard aantrekt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer