Krapte blijft voelbaar bij blankvleeskalveren

30-01 | |
Ondanks het beperkte aanbod lukt het vleesverkopers niet om structureel hogere prijzen voor het kalfsvlees te maken. Foto: Canva
Ondanks het beperkte aanbod lukt het vleesverkopers niet om structureel hogere prijzen voor het kalfsvlees te maken. Foto: Canva

De boerderij-notering van blankvleeskalveren blijft stabiel op een niveau van € 5,80 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht.

Daarmee ligt de prijs voor blankvleeskalveren al sinds eind november op hetzelfde niveau. Deze week is de situatie niet veel anders dan voorgaande weken: er zijn weinig kalveren waardoor de prijs gemakkelijk in de benen kan blijven. In de zuidelijke landen is de vraag naar slachtrijpe kalveren groot en wordt net als in Nederland jong geslacht.

Prijzen niet hoger

Ondanks het beperkte aanbod lukt het vleesverkopers niet om structureel hogere prijzen voor het kalfsvlees te maken. Waarschijnlijk zijn het hoge absolute prijsniveau en het consumentenvertrouwen daarbij belangrijke factoren. Voor volgende week lijkt het verhaal niet anders. De grote vraag is hoe het de komende tijd zal vergaan. De krapte in de markt blijft wel even en slachtleeftijden zijn nog laag. Optimisten hopen dat bij inkopers en consumenten door gewenning grenzen aan de prijsniveaus vervagen en toch ruimte komt voor hogere prijzen.

Prognose: prijzen minimaal stabiel.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer