Doorgaan naar artikel

K+S profiteert van sterke vraag en prijzen kunstmest

Foto: K+S premium

Foto: K+S

Het Duitse kali- en zoutconcern K+S profiteert van de sterke vraag naar kalimeststoffen en de stijgende prijzen voor de kunstmest.

Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een operationele winst (winst voor rente, belastingen en afschrijvingen, de ebitda) van € 121 miljoen: een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar. Ook de omzet nam toe: met 32% tot € 746 miljoen. “We blijven profiteren van de aanhoudende positieve marktsituatie en onze verbeterde bedrijfsprestaties op de productielocaties”, aldus Burkhard Lohr, voorzitter van de raad van bestuur. Hij ziet dat boeren meer geld willen en kunnen besteden aan kunstmest vanwege de hogere prijzen voor agrarische grondstoffen.

‘Hoge prijzen blijven voorlopig’

In het klantsegment Landbouw steeg de omzet met 42%. De verkoopvolumes stegen met 6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar tot iets minder dan 1,8 miljoen ton. De gemiddelde prijzen in Europa stegen ‘voelbaar’, maar de prijzen daarbuiten stegen nog forser, meer dan 50%, zo stelt K+S.

Het bedrijf verwacht dat de hoge prijzen voorlopig blijvend zijn. Daarom draaide het bedrijf een boekhoudkundige waardevermindering van € 1,4 miljard die het vorig jaar heeft gedaan terug.

De onderneming maakte ook bekend met een nieuwe bedrijfsstrategie de focus te willen leggen op de kali- en magnesiumactiviteiten en het agrarisch klantensegment. K+S wil onder andere nieuwe meststoffen en biostimulanten op de markt brengen.

Meer prijsinformatie over kunstmest vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin