Doorgaan naar artikel

K+S verkoopt meer kali en zout tegen hogere prijzen

Hoofdkantoor van K+S in het Duitse Kassel. - Foto: K+S premium

Hoofdkantoor van K+S in het Duitse Kassel. - Foto: K+S

Kali- en zoutmijnbouwer K+S verbeterde in het eerste kwartaal van 2021 omzet en resultaat.

Het Duitse concern profiteerde van een opbloeiende landbouwmarkt en – in het zoutsegment – van het relatief langdurige winterse weer. Daardoor kon meer wegenzout worden afgezet.

De omzet steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020 met 13% naar € 733 miljoen en het operationele resultaat (ebitda) steeg met 27% naar € 126 miljoen. In alleen het kunstmestsegment steeg de omzet licht naar € 469 miljoen. Het afzetvolume pluste daar met 6% naar ruim 2 miljoen ton.

Aanhoudend goede vraag en stijgende prijzen

De vraag in alle voor K+S relevante delen van de wereld is aanhoudend goed. Sinds het begin van het jaar trekken bovendien de prijzen voor kaliumchloride aan, vooral buiten Europa. Het is niet onwaarschijnlijk dat deze trend zich in het resterende jaar voortzet, zegt het management.

Dankzij deze ontwikkeling en de vroege bestellingen van wegenzout voor de komende winter ziet K+S ruimte om de vooruitzichten op te krikken naar een ebitda-resultaat in 2021 van tussen de € 500 miljoen en € 600 miljoen. Eerder hield het concern het op € 440 miljoen tot € 540 miljoen.

Beheer
WP Admin