Doorgaan naar artikel

Kunstmestfabrikant OCI krikt verkoop op

Foto: Michel Velderman

Foto: Michel Velderman

Kunstmestfabrikant OCI verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar een fors groter volume aan producten.

Het verkochte volume kunstmest steeg met 86% tot 2,17 miljoen ton ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het totale verkochte volume aan producten steeg met 62% tot 2,7 miljoen ton. De prestaties in de stikstof-divisie waren hiervoor de belangrijkste oorzaak. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten die het bedrijf maandag 11 mei publiceerde.

Omzet pluste

Ook de omzet van het bedrijf pluste, met 36% tot $ 811 miljoen. Ook de ebtida, het resultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen, steeg. Het nettoresultaat bleef gelijk op een verlies van $ 82 miljoen.

Weinig last van coronavirus

Van het coronavirus heeft het bedrijf weinig last. De productie in de verschillende fabrieken wordt niet verstoord en ook de aanvoerketens en distributie lopen normaal. Op de korte termijn verwacht OCI wel enige impact te zullen ondervinden op de vraag naar stikstof als gevolg van terugdraaien van activiteiten bij de eindgebruikers.

Onzekerheid over vooruizichten voor vraag naar bio-ethanol

Op dit moment is er ook onzekerheid over de vooruizichten voor de vraag naar bio-ethanol. Dit kan mogelijk leiden tot een kleinere vraag naar mais, dat vooral in de VS veelvuldig geteeld wordt om ethanol van te maken. Desondanks is OCI positief over het tweede kwartaal. ‘De vraag naar stikstof lijkt gunstig voor 2020. Onze orderportefeuille voor het tweede kwartaal is gezond, gezien de vraag naar onze producten in het voorjaar in onze belangrijkste markten zich goed ontwikkelt.’ Dat geldt ook voor landen in Europa, waar OCI vooral in mei en juni een sterke vraag verwacht.

Meer prijsinformatie over kunstmest vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin