Kunstmestindustrie start campagne over duurzame ambities

17-03 | |
Foto: Ronald Hissink
Foto: Ronald Hissink

Meststoffen Nederland, de brancheorganisatie van de Nederlandse kunstmestindustrie, is begonnen met een campagne om aandacht te vragen voor de duurzame ambities.

In de campagne ‘Kies Nederlandse KAS’ wordt geclaimd dat de Nederlandse kunstmestsector ‘het beste scoort binnen Europa en de wereldtop leidt.’ Het is de ambitie van de sector om de CO2-uitstoot naar nul te brengen in 2050. Daarbij is de uitstoot in Nederland nu al duidelijk lager dan het Europees gemiddelde en dat ligt duidelijk lager dan de gemiddelde uitstoot van CO2-equivalenten wereldwijd.

Geen kringloop zonder stikstof in kunstmest

Meststoffen Nederland wijst er op dat er zonder input van stikstof in kunstmest uiteindelijk geen kringloop is. Zonder aanvoer van stikstof droogt de beschikbare hoeveelheid organische mest en daarmee de kringloop op.

Onder vuur van milieuorganisaties

De productie van kunstmest is een van de sectoren die een flinke uitstoot van CO2 veroorzaakt en ligt onder vuur van milieuorganisaties. De sector is daarom op zoek naar nieuwe productiemethoden onder meer door het gebruik van zogenoemde groene waterstof.

Esselink
Wim Esselink Redacteur
Meer overBeheer

3/3 artikelen over | Registreer voor meer artikelen