Doorgaan naar artikel

KVK: aantal nieuwe groothandels in voeding verdubbeld

In januari 2022 kwamen er 300 starters met een groothandel in voedings- en genotmiddelen bij.

Het magazijn van een AGF (aardappelen, groenten en fruit) groothandel. - Foto: ANP premium

Het magazijn van een AGF (aardappelen, groenten en fruit) groothandel. - Foto: ANP

Het aantal starters met een groothandel in voedings- en genotmiddelen is in januari 2022 ruimschoots verdubbeld naar 300.

Het gaat om bedrijven die naast de (voedings)speciaalzaken vooral de horeca als klant hebben. De groothandel in consumentenartikelen (non-food) telde bijna 150 nieuwe bedrijven. Dat meldt de Kamer van Koophandel in het Trendrapport Bedrijfsleven voor de maand januari.

10% meer starters

In januari waren er over alle sectoren gerekend bijna 23.000 starters volgens de KVK. Dat is vrijwel gelijk aan het aantal in januari 2022. In de groothandel steeg het aantal starters in totaal met 10%, alleen de bouw zag het aantal starters sneller stijgen met een toename van bijna 16%. In de groothandel voor voeding steeg niet alleen het aantal starters het hardst, het aantal stoppers nam tegelijkertijd het hardst af.

Het totaal aantal bedrijven dat is geregistreerd in het Handelsregister van de KVK is toegenomen naar ruim 2,2 miljoen.

Minder faillissementen

Een relatief klein deel van de stoppende bedrijven betreft faillissementen. Volgens de KVK zijn in januari 113 bedrijven failliet gegaan, dat is een kwart minder dan in dezelfde maand van 2021. Na het duidelijk hogere aantal in november en december 2021 zit het nu weer op het lage niveau van oktober 2021, stelt de Kamer van Koophandel vast.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin