Kwaliteit houdt prijs lammeren overeind

19-11-2019 | |
Foto: Joris Telders - Foto: Photographer: Joris Telders
Foto: Joris Telders

Schapen en lammeren groeien goed op dit moment. Inkopers krijgen veel kilo’s voor hun geld.

De handel in schapen en lammeren verliep redelijk vlot op de veemarkt in Leeuwarden dinsdag 19 november. Handelaren zagen dat de kwaliteit van de dieren over het algemeen goed is en dat ze daardoor goed kunnen worden verkocht. Een verhoging van de prijzen lijkt echter niet overal haalbaar. Alleen bij de ooilammeren ging de notering met € 2,50 per dier omhoog.

Prijsstijging ooilammeren

Door die prijsstijging ligt de prijs voor ooilammeren boven de 20 kilo nu op € 92,50 tot € 97,50 per dier. De prijzen voor slachtschapen en ramlammeren maakten een pas op de plaats. Voor rammen in de zwaarste categorie blijft de prijs staan op € 102,50 tot € 117,50 per dier. Slachtschapen brengen maximaal € 102,50 per dier op.

Feestmaand voor de deur

Hoewel de feestmaand december voor de deur staat, is dit nog niet te merken in de handel. En handelaren verwachten ook niet dat dit gaat gebeuren. Momenteel krijgen inkopers veel kilo’s voor hun geld. Omdat de consumptie tegenvalt willen de inkopers de prijzen graag op dit niveau houden. En dat lukt aardig, want ook het aanbod blijft ruim voldoende.

Voor de komende periode houden handelaren rekening met stabiele prijzen. Wellicht dat er vlak voor Kerst nog een opleving komt, maar erg waarschijnlijk lijkt dit niet.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer