Kwart jongere Britten wil plantaardig dieet volgen

05-01-2021 | |
Hoewel de term plantaardig steeds populairder wordt, blijkt dat veel mensen niet goed weten wat dat feitelijk betekent, stelt de BNF. - Foto: Canva
Hoewel de term plantaardig steeds populairder wordt, blijkt dat veel mensen niet goed weten wat dat feitelijk betekent, stelt de BNF. - Foto: Canva

Bijna een kwart van de Britten van 25 tot 35 jaar wil proberen dit nieuwe jaar een plantaardig dieet te volgen.

Bij de leeftijdsgroep van 18 tot 25 jaar wil 16% vooral plantaardig eten. Van de ouderen zegt echter zo’n twee derde dat het onwaarschijnlijk is dat ze een plantaardig dieet gaan volgen. Dat komt naar voren uit een enquête van de British Nutrition Foundation (BNF), een stichting die zich bezighoudt met informatie en promotie van voedzaam en gezond eten.

Verwarring over term plantaardig dieet

Hoewel de term plantaardig steeds populairder wordt, blijkt dat veel mensen niet goed weten wat dat feitelijk betekent, stelt de BNF. “De meerderheid van de ondervraagden denkt dat een plantaardig dieet betekent dat ze helemaal geen vlees en soms ook zuivel moeten eten, terwijl 20% dan denkt aan vegan en nog eens 20% aan vegetarisch. Bijna één op de tien zegt geen idee te hebben wat plantaardig eigenlijk voorstelt.”

Plantaardig dieet is niet per se vegetarisch

Wetenschappelijk directeur Sara Stanner: ‘’Eten met een hoog aandeel plantaardig voedsel is goed voor de gezondheid en het milieu. Maar we moeten voorkomen dat mensen zich afwenden van zo’n dieet omdat ze denken dat ze dan helemaal geen dierlijk voedsel meer mogen eten. Bij een gezond plantaardig dieet gaat het om een grote variatie aan dergelijke voeding, maar niet noodzakelijkerwijs om het laten staan van dierlijke producten.”

Lees ook: Trends in EU: lokaal kopen en plantaardig eten

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer