Kwart meer omzet voor Syngenta in eerste half jaar

30-08 | |
Fabriek van Syngenta in het Zwitserse Schweizerhalle. - Foto: ANP
Fabriek van Syngenta in het Zwitserse Schweizerhalle. - Foto: ANP

Het Zwitserse gewasbeschermingsmiddelen- en zadenbedrijf Syngenta boekte dubbelcijferige groei in zowel de omzet als de operationele winst (ebitda) in het eerste half jaar van 2022.

De omzet groeide met een kwart tot ruim $ 18 miljard. De ebitda (resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) steeg met 32% tot $ 3,5 miljard.

De omzet nam toe door nieuwe productlanceringen, verbetering van de marktpositie in belangrijke gebieden, hogere productiviteit en hogere verkoopprijzen die de hogere kosten compenseerden.

Grootste omzetstijging in China

De Syngenta Group bestaat uit Syngenta Gewasbescherming, Adama, Syngenta Zaden en Syngenta China. In alle business units was er omzetgroei met dubbele cijfers, met de grootste stijging in China (+26%). Syngenta Gewasbescherming is het grootste onderdeel van de groep, met een omzet van $ 8,6 miljard.

Beursgang

Syngenta bereidt een beursgang voor. Die zou mogelijk voor het einde van het jaar moeten plaatsvinden. Het zou een van ’s werelds grootste noteringen in 2022 zijn. Het zou gaan om een notering van bijna $ 10 miljard. Het Chinese moederbedrijf Sinochem Holdings zou een meerderheidsaandeel in Syngenta houden na de beursgang.

Kloosterman


Beheer