Doorgaan naar artikel

Kweekvleesbedrijf en mycoproteïnebedrijf gaan samenwerken

Peace of Meat en mycoproteïnebedrijf Enough, dat momenteel een fabriek in Sas van Gent bouwt, gaan samenwerken.

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het Belgische kweekvleesbedrijf Peace of Meat en mycoproteïnebedrijf Enough, dat momenteel een fabriek in Sas van Gent bouwt, gaan samenwerken.

Daarvoor hebben ze een gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst getekend. Het doel van de samenwerking is om het naar de markt brengen van hybride producten, producten die bestaan uit zowel kweekvlees als mycoproteïne (eiwit uit schimmels), te versnellen.

Peace of Meat richt zich onder andere op het kweken van kippenvet. Volgens de twee bedrijven zorgt het vet in het hybride product voor de kenmerkende smaken, aroma’s en texturen van vlees en zorgt het mycoproteïne voor een hoge voedingswaarde met een rijk eiwit- en vezelgehalte en essentiële aminozuren, zink en ijzer.

Bouw van fabrieken

Het op de markt brengen van de hybride producten is echter nog afhankelijk van regelgeving. Tot op heden is Singapore het enige land dat de verkoop van kweekvlees toestaat.

Peace of Meat is een dochterbedrijf van het Israelische Meatech. Het bouwt momenteel een pilotfabriek in België. Die moet vanaf volgend jaar operationeel zijn. Niet ver van de locatie van Peace of Meat bouwt Enough in de provincie Zeeland een fabriek voor de productie van mycoproteïne. Mycoproteïne is eiwit uit schimmels die met behulp van fermentatie gemaakt wordt. Schimmels zetten koolhydraten uit grondstoffen om in eiwitten en vezels. Het heeft een vezelige structuur en heeft een hoger eiwitgehalte dan de meeste eiwitrijke planten.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin