Kweekvleesbedrijf Supermeat gaat samenwerken met Migros

27-07 | |
Foto: Canva/ nevodka
Foto: Canva/ nevodka

Het Israëlische kweekvleesbedrijf SuperMeat gaat een samenwerking aan met de grootste supermarktketen van Zwitserland en tevens vleesverwerker Migros. Doel van de samenwerking is om de productie en distributie van kweekvlees op commerciële schaal te versnellen. Een onderdeel van de samenwerking is een investering van Migros in Supermeat.

“Omdat consumenten duurzamere, gezondere en alternatieve eiwitproducten eisen, wil Migros ervoor zorgen dat het op tijd klaar is om aan de behoeften van dit groeiende klantenbestand te voldoen”, zegt Matthew Robin, CEO van ELSA-Mifroma, een bedrijf van de Migros Group. Met de directe consumentenrelaties die Migros heeft, verwachten de bedrijven beter gepositioneerd te zijn om kweekvlees naar de klant te brengen en producten aan te bieden die beter aansluiten op de behoeften van de consument.

Aleph Farms, Givaudan en Bühler

De samenwerking met SuperMeat is niet de enige activiteit van Migros op het gebied van kweekvlees. Het investeerde ook in het tevens Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms. Ook heeft het samen met de bedrijven Givaudan en Bühler The Cultured Food Innovation Hub geopend in Zwitserland. Met dat innovatiecentrum willen de bedrijven de ontwikkeling van kweekvlees versnellen. Ook willen de bedrijven hier een proeffabriek bouwen voor onderzoek naar kweekvlees.

Over Migros Group

Met een omzet van omgerekend € 30 miljard is Migros Group het grootste retailbedrijf in Zwitserland. Ruim 50% van de producten in de Migros-winkels is eigen merk, waarvan een groot deel door eigen dochterondernemingen worden gemaakt. De Migros-groep is ook eigenaar van een reisbureau en Migros Bank.

SuperMeat ging eerder ook al een samenwerking aan met PHW Group, één van de grootste pluimveeslachterijen in Europa.

Kloosterman


Beheer