Laatste notering slachtkoe Bunnik blijft gelijk

27-02 | |
De veemarkt voor slachtkoeien in Bunnik stopt. - Foto: Herbert Wiggerman
De veemarkt voor slachtkoeien in Bunnik stopt. - Foto: Herbert Wiggerman

Het doek valt voor de slachtkoeienmarkt in Bunnik. Maandagmorgen 27 februari zijn de laatste koeien verhandeld.

Eigenaar Kassing van De Raaphof, de locatie waar de veemarkt wordt gehouden, stopt met de veemarkt voor slachtkoeien. De handel in slachtkoeien was goed, maar er is geen ruimte om noteringen te verhogen.

Moeizame afzet rundvlees

De afzet van rundvlees verloopt moeizaam. Vooral luxe onderdelen zijn moeilijker te verkopen. Vleesverkopen van de goedkopere karkasdelen verlopen nog redelijk.

In de rechtstreekse aanvoer bleef een verhoging van de noteringen eveneens uit. Op basis van de rechtstreekse handel hield veehandelsorganisatie Vee&Logistiek noteringen gelijk. In Duitsland neemt het aanbod van slachtkoeien af. Slachterijen moeten hun prijzen naar boven bijstellen, maar zien dat de vleesverkopen niet vlotter verlopen. Net als in Nederland is de vraag naar onderdelen uit de voorhand nog goed.

In Nederland laat de aanvoer een dalende tendens zien. Slachterijen zullen uiteindelijk meer moeten bieden om de stroom slachtkoeien op peil te kunnen houden. Dat gaat naar verwachting een stuk rustiger dan vorig jaar, toen noteringen in korte tijd met tientallen centen stegen.

Prognose: gelijke prijzen, plusje behoort tot de mogelijkheden.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer