Skip to content

Lactalis koopt weer kaasbedrijf in Italië

Lactalis neemt Ambrosi over. Ambrosi brengt haar producten op de markt onder de merken Grana Padano en Parmigiano Reggiano. - Foto: Canva

Lactalis neemt Ambrosi over. Ambrosi brengt haar producten op de markt onder de merken Grana Padano en Parmigiano Reggiano. - Foto: Canva

De Franse zuivelreus Lactalis heeft de Italiaanse fabrikant van Parmezaanse kaas Ambrosi overgenomen. Ambrosi brengt haar producten op de markt onder de merken Grana Padano en Parmigiano Reggiano, de twee grootste erkende Parmezaanse kaas-merken (AOP) in Italië.

Lactalis heeft alle benodigde goedkeuringen voor de acquisitie verkregen, deelt het Franse bedrijf mee. De concurrentiediensten keken naar de overname omdat de Fransen al jaren eigenaar zijn van het Italiaanse Parmalat. “De overname stelt Ambrosi in staat om haar groeistrategie voort te zetten door de profiteren van het wereldwijde distributienetwerk van Lactalis. De overeenkomst garandeert aan de producten van Ambrosi het elan op de internationale markten dat we al enkele jaren hebben nagestreefd.”

Met de nieuwe aanwinst heeft Lactalis haar aanwezigheid in Italië opgevoerd naar 31 productielocaties en meer dan 5.000 medewerkers.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin