Lactalis neemt Italiaanse kaasfabrikant over

26-07 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Franse zuivelgigant Lactalis heeft de Italiaanse kaasfabrikant Ambrosi overgenomen. Lactalis kocht een 25% belang in Ambrosi van het Zwitserse Emmi en nam de rest over van de familie die het Italiaanse bedrijf heeft opgericht.

Ambrosi maakt onder meer parmigiano reggiano, mozzarella, gorgonzola en andere Italiaanse kazen. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van € 420 miljoen. Ambrosi heeft vier fabrieken in Italië en verder vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk. Partijen hebben niet meegedeeld hoeveel geld met de overname gemoeid is.

Voor Emmi past de verkoop in de voortdurende transformatie van de productenportefeuille, de focus op duidelijke afgelijnde groeisegmenten en de versterking van participaties waar het bedrijf toch al een meerderheid in heeft, aldus een persbericht. “Italiaanse kaasspecialiteiten hebben ons traditionele Zwitserse assortiment ideaal uitgebreid maar behoren nu niet meer tot ons kernpakket,” aldus CEO Urs Riedener.

Voortdurend op overnamepad

Lactalis, toch al het grootste zuivelbedrijf ter wereld, blijft voortdurend op overnamepad. De laatste maanden werd bijvoorbeeld Bel Leerdammer overgenomen van Groupe Bel en waren er grote acquisities in Noord-Amerika. In Italië zelf heeft het Franse bedrijf een sterke positie na de geruchtmakende overname van Parmalat in 2011.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer