Skip to content

Lactalis zet eerste grote stap in plantaardige dranken

Lactalis komt voor het eerst met een volledig plantaardig merk op de markt, genaamd ‘Enjoy!’.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
lactalis Enjoy

Enjoy! bestaat uit een lijn van zes producten: haver-, amandel en hazelnootdranken. Foto: Lactalis Canada

Het Franse Lactalis komt voor het eerst met een volledig plantaardig merk op de markt. Het merk ‘Enjoy!’ wordt gelanceerd in Canada en zegt zich te onderscheiden met een hoog eiwitgehalte.

Enjoy! bestaat uit een lijn van zes producten: haver-, amandel en hazelnootdranken. Alle dranken zijn verrijkt met erwteneiwit en bevatten 3,2 gram per 100 ml. Bij andere plantaardige haverdranken schommelt het eiwitgehalte tussen de 0,5 en 1,5 gram. Dat is ook waar Enjoy! zich mee wil onderscheiden: een gezond alternatief voor zuivel met een vergelijkbaar eiwitgehalte. Nathalie Cusson, General Manager bij Lactalis Canada’s vloeibare divisie: “Wat Enjoy! uniek maakt, is het hoge eiwitgehalte waar steeds meer consumenten om vragen in hun dagelijkse eetpatroon.”

Melkfabriek naar plantaardig

In 2022 kondigde het Canadese dochterbedrijf Lactalis Canada aan en melkfabriek te gaan ombouwen tot productiefaciliteit voor plantaardige zuivelvervangers. De reden hiervoor was de afnemende winstgevendheid van verse melk in Canada. In Canada werden al een paar plantaardige alternatieven verkocht, waaronder een sojadrank, margarine en kokosyoghurt.

In Zuid-Europa heeft Lactalis nog het merk Santal die ook zuivelalternatieven verkoopt.

Grote zuivelbedrijven zetten in op zuivelalternatieven

Lactalis is het grootste zuivelbedrijf ter wereld en een van de weinige die zich niet echt mengt in de plantaardige markt. In thuisland Frankrijk zijn er bijvoorbeeld geen plantaardige producten van het bedrijf op de markt. Concurrent Danone zet juist steeds meer in op zuivelalternatieven met Alpro, Activia en in Noord-Amerika met Silk en So Delicious. Ook FrieslandCampina, Arla en Yili hebben plantaardige dranklijnen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin