Doorgaan naar artikel

Lactalis ziet winst met 25% inzakken

“Dit was één van de sterkste jaren voor de groep”, aldus CEO Emmanuel Besnier die het bedrijf samen met enkele familieleden ook in bezit heeft. Foto: ANP

“Dit was één van de sterkste jaren voor de groep”, aldus CEO Emmanuel Besnier die het bedrijf samen met enkele familieleden ook in bezit heeft. Foto: ANP

De Franse kaas- en zuivelfabrikant Lactalis heeft vorig jaar een winst geboekt van € 318 miljoen, dat is 25% minder dan in 2018.

De omzet kwam voor het eerst uit boven de € 20 miljard waarbij Lactalis echter geen exact cijfer noemt ‘omdat onze concurrenten daar ook in geïnteresseerd zijn’. Lactalis, één van de grootste zuivelondernemingen ter wereld, heeft vorig jaar negen andere bedrijven in even zoveel landen overgenomen. Met één daarvan, Itambé, is het Franse bedrijf ook in één klap marktleider in Brazilië geworden. Door die acquisities is de schuldenlast per eind 2019 vergeleken met een jaar eerder met de helft toegenomen tot € 5,9 miljard.

Dit wordt een erg gespannen jaar voor de zuivelindustrie

“Dit was één van de sterkste jaren voor de groep”, aldus CEO Emmanuel Besnier die het bedrijf samen met enkele familieleden ook in bezit heeft. Besnier gaf voor de tweede keer in de geschiedenis van het al in de jaren 1930 gestarte bedrijf enig inzicht in de financiële gang van zaken. Voor het lopende jaar is Besnier bezorgd over de ontwikkeling van de koopkracht bij de consumenten. “Dit wordt een erg gespannen jaar voor de zuivelindustrie.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin