Doorgaan naar artikel

Lagere omzet en hogere winst voor zuivelbedrijf Saputo

Foto: ANP/Ryan Remiorz

Foto: ANP/Ryan Remiorz

Het Canadese zuivelbedrijf Saputo maakte in het eerste kwartaal van gebroken boekjaar 2021 7,6% minder omzet, terwijl de winst steeg met 16,9%.

Dat blijkt uit de gepubliceerde kwartaalcijfers. De omzet daalde naar 3,4 miljard Canadese dollar (€ 2,17 miljard). De ebitda, het resultaat voor rente, belasting en afschrijvingen, groeide met 2,4%. Ook de nettowinst nam toe, tot $ 141,9 miljoen.

Effecten van coronacrisis

De verschuiving van de consumentenvraag als gevolg van de coronacrisis merkte Saputo in alle bedrijfsonderdelen. In het marktsegment retail namen de verkopen toe, terwijl de volumes in foodservice en industriële markten afnamen.

Lagere prijzen voor onder andere boter zorgden voor een daling van de omzet. De daling werd deels goedgemaakt door hogere verkoopprijzen in Canada en internationale markten vanwege hogere kosten voor melk als grondstof.

Saputo met overname Dairy Crest op Britse markt

Saputo nam vorig jaar de Britse kaasfabrikant Dairy Crest over en trad daarmee de Britse markt binnen. Het overgrote deel van de omzet van Dairy Crest komt uit het retailsegment. De grotere volumes die in dit bedrijfsonderdeel werden verkocht, hadden een positief effect op de resultaten. Ook werd Dairy Crest nu volledig meegerekend in de resultaten, waar dat vorig jaar nog maar voor een periode van elf weken was.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin