Doorgaan naar artikel

Lagere prijzen op kalvermarkt Purmerend

Foto: Anne van der Woude premium

Foto: Anne van der Woude

Na wat prijsstijgingen in de afgelopen weken, zakken de noteringen van de nuchtere kalveren op de veemarkt in Purmerend.

Zwartbonte kalveren zakken met € 5 per stuk en Belgisch Blauwe dieren met € 10 per stuk. Het aanbod bedroeg 487 dieren, 23 dieren meer dan een week eerder.

Ierse kalveren

De aanvoer van Ierse kalveren stijgt echter wel snel en zorgt voor een veel groter kalveraanbod in Nederland. Zeker ten opzichte van vorig jaar. Toen waren Nederlandse dieren goedkoper en gingen Ierse dieren meer naar Zuid-Europa. Nu is het prijsverschil groter, waardoor de importen vanuit Ierland groter zijn. Daarnaast worden integraties geconfronteerd met verder stijgende voerprijzen. Tarwe is explosief in prijs gestegen, maar ook energie en poeders blijven alsmaar duurder worden. De uitdaging voor de integraties is om marges te houden als deze kalveren slachtrijp zijn.

Duitsland

In Duitsland stabiliseren de kalverprijzen. Mannelijke dieren worden tegen vaste prijzen verhandeld. Het aanbod is niet al te groot, maar ook hier houden integraties de hand aan de rem. Voor de komende week moet rekening worden gehouden met dalende prijzen.

In ons land neemt druk op de prijzen in de komende weken toe. Hierdoor lijkt het erop dat we rekening moeten houden met maximaal stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin