Doorgaan naar artikel

Lamb Weston/Meijer breidt Russische fabriek uit

Lamb Weston/Meijer steekt € 145 miljoen in de uitbreiding.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: Jan Willem Schouten

Foto: Jan Willem Schouten

Lamb Weston/Meijer breidt zijn fabriek in de Russische regio Lipetsk uit. De fritesproducent verdubbelt de faciliteit van LWM RUS, zoals het bedrijf heet.

De producent steekt € 145 miljoen in de uitbreiding. De nieuwe productielijn is in eerste instantie bedoeld voor de groeiende Russische en GOS-landen (Gemenebest van Onafhankelijke Staten, landen van de voormalige Sovjet-Unie). De aardappels die verwerkt worden in de fabriek komen van lokale telers. Binnen enkele weken start de bouw van de fabriek en de fabriek zal naar verwachting begin 2023 operationeel zijn. Door de uitbreiding zullen 250 extra banen ontstaan.

Groeiplannen

Marc Schroeder, CEO van Lamb Weston/Meijer, dat de meerderheidsaandeelhouder is van LWM RUS, zei: “De fritesmarkt groeit wereldwijd en Rusland is een zeer belangrijke markt voor ons. Deze investering in de binnenlandse productie toont onze betrokkenheid bij onze strategische klanten en het ondersteunen van hun groeiplannen in de toekomst”.

Lamb Weston/Meijer werd eind vorig jaar meerderheidsaandeelhouder in de joint venture met de Russische Belaya Dacha Group. Het Amerikaans-Nederlandse aardappelbedrijf kreeg daarmee een aandeel van 74,9%, dat was 35,5%. De joint venture is eigenaar van LWM RUS, de grootste fritesfabriek in Rusland, in Lipetsk in het zuidwesten van Rusland. De huidige fabriek heeft een capaciteit van 100.000 ton eindproduct per jaar en verwerkt aardappelen tot Franse frites en aardappelpartjes, voornamelijk voor foodservice.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin