Lammeren duurder door goede vraag

De schapen- en lammerenmarkt heeft zich behoorlijk hersteld van de prijsdaling aan het begin van de corona-uitbraken.

In Leeuwarden was dinsdagmorgen 19 mei de aanvoer een tikje kleiner dan de voorgaande week, 1.160 stuks. De lammeren konden alle € 5 hoger genoteerd worden. De prijs van slachtschapen bleef ongewijzigd.

Ramadan

Vooral toegenomen vraag heeft de stemming verbeterd. Toch is een stimulans van de extra lamsvleesconsumptie tijdens de ramadan te merken. Het vrij grote aanbod zuiglammeren loopt prijstechnisch mooi mee met de ‘overhouders’, de lammeren van vorig najaar. Zuiglammeren zitten in de prijsrange € 95,00 tot € 105,00. Naar verwachting worden in Leeuwarden de zuiglammeren volgende week afzonderlijk genoteerd. België is nog steeds een goede afnemer van zuiglammeren, daarnaast is Duitsland sterk in de markt voor Nederlandse lammeren. Op de Duitse markt worden momenteel ook veel karkassen verkocht van Engelse en Schotse herkomst.

Afzet van slachtschapen blijft achter

Doordat horecabedrijven nog steeds niet voluit mogen/kunnen werken, blijft de afzet van slachtschapen achter bij de opwaartse tendens in het segment lammeren. Export van de betere slachtschapen naar Italië loopt nog steeds stroef.

Prognose: prijshoudend

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.