Lammeren duurder door krapper aanbod

14-09-2021 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Voor de lammerenmarkt is het een gunstige tijd. Het aanbod is niet al te groot voor de tijd van het jaar.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden dinsdag 571 dieren aangevoerd. Dat waren er 212 minder dan op de marktdag een week eerder. Hoewel het aantal inkopers op de markt niet groot was, gingen de lammeren vlot van de hand. Hierdoor konden noteringen toch stijgen. Voor een ram zwaarder dan 25 kilo wordt tussen € 130 en € 145 per dier betaald. Dat is ten opzichte van vorige week een prijsverhoging van € 5.

Geen haast om te leveren

Bij dit prijsniveau hebben schapenhouders geen haast om te leveren en laat men de lammeren rustig wat meer groeien. Ook in Europa is er een krap aanbod van lammeren en is het prijsniveau van de dieren prima. De oude schapen staan wel wat meer onder prijsdruk. Een oud schaap van eerste kwaliteit noteert tussen € 128,50 en € 140 per dier. Dat is een prijsdaling van € 5.

In oktober is het dekseizoen; de fokooien van mindere kwaliteit worden voor die tijd uitgeselecteerd en komen op de markt terecht. Dat geeft ook de komende weken druk op de prijs voor oude ooien. De prijs voor lammeren blijft de komende week goed.

Prognose: lammeren duurder, prijsdruk schapen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer