Lammeren duurder in Leeuwarden

19-01 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De slachtlammeren op veemarkt Leeuwarden werden over de hele linie € 5 duurder.

Ondanks het hoge prijsniveau is dat een flinke prijsstijging. Rammen zwaarder dan 25 kilo noteren tussen € 117,50 en € 140 per dier. De aanvoer van bedroeg 1.010 dieren, 113 stuks minder dan de week ervoor.

Lager aanbod

Vorige week nam het aanbod in Bunnik al sterk af. Voor de rammen veranderde niets, maar de ooien werden daar al € 2,50 per dier duurder. De vraag naar slachtlammeren was dinsdagmorgen 19 januari ook groot. Het aanbod van levende lammeren vanuit Engeland komt nog niet op gang, De invoer van karkassen loopt wel, al is dat ook nog maar mondjesmaat. Door het papierwerk en de strenge regels rondom corona verloopt deze import moeizaam. Het is door de natte weersomstandigheden lastiger om de lammeren aan het vreten te houden. Om het grasland niet te veel te laten lijden, moeten schapenhouders sneller omweiden dan anders. Hierdoor kan het binnenlandse aanbod nog wat verder toenemen. Maar dit lijkt de markt nog goed op te kunnen vangen. De verwachting is dat het huidige prijsniveau de komende tijd gehandhaafd blijft.

Prognose: hoog prijsniveau houdt aan.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.