Lammeren in prijs gelijk, handel stroef

03-08-2021 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

De stroevere handel geeft kopers meer handvatten selectief te zijn in wat ze kopen.

In Leeuwarden verliep de lammerhandel nog steeds stroef, ondanks een wat kleiner aanbod dan een week eerder. Middenin de vakantieperiode is het lastiger om het aanbod van lammeren weg te werken. De afzet van luxe achterbouten is nog steeds prima, maar de verkopen van voorbouten verloopt maar moeizaam. Gelukkig was er wel vraag vanuit België, waardoor de balans iets beter was dan vorige week. De verkochte dieren worden in Nederland geslacht en gaan als karkassen de grens over.

Ooilammeren minder aantrekkelijk

De stroevere handel geeft kopers meer handvatten selectief te zijn in wat ze kopen. Ooilammeren zijn wat minder aantrekkelijk voor kopers, doordat ze eerder vervetten. Deze dieren worden nu al apart vermeld in de noteringen, maar volgende week is ook weer een aparte notering voor ramlammeren. De handel in oude schapen blijft op een hoog niveau.

Schapen goed verkocht

Eerste kwaliteit slachtschapen werden met € 5 verhoogd tot € 128,50 tot € 145 per dier. Het aanbod is gering en de vraag naar deze oude dieren is goed. Voor de lammeren moeten we gaan wennen aan het huidige, lagere prijsniveau. Ook voor de komende weken lijkt een prijsstijging niet mogelijk.

Prognose: prijs lammeren onder druk, oude schapen gelijk in prijs.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer