Lammeren moeizamer verkocht

12-01 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De handel in slachtlammeren verliep op de veemarkt in Leeuwarden dinsdagmorgen wat stroever dan de voorgaande weken.

Er werden 1.123 dieren aangevoerd. Dat zijn er 200 meer dan de vorige marktdag. De prijzen van met name lagere kwaliteit lammeren stonden mede daardoor onder druk. Ook is inkopers er veel aan gelegen de prijzen voor de dieren te drukken. Uiteindelijk bleven de lammerprijzen gelijk.

Bunnik noteerde lager

In Bunnik leverden de ramlammeren € 5 per dier in, door een ruim aanbod. De importen van lammeren en lamsvlees vanuit Engeland verloopt wisselend. Karkassen komen Europa wel binnen, maar de invoer van levende dieren is door allerlei regels en papierwerk een stuk lastiger geworden. De komende weken houdt dit de prijs in Nederland op peil. De oude schapen zijn wat duurder geworden. De ooien zijn allemaal gedekt en selectie heeft voor het dekseizoen al plaatsgevonden. Hierdoor is het aanbod van oude dieren traditioneel wat lager.

Het worden wat lastiger weken voor de lammerprijzen. Inkopers doen er alles aan de prijzen van de lammeren te drukken. Dat zal deels wel lukken, maar heel veel goedkoper zullen de dieren niet worden.

Prognose: prijsdruk lammeren.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.