Lammeren prijshoudend verkocht

28-06 | |
Karkassen van schapen in een halal slagerij. - Foto: ANP
Karkassen van schapen in een halal slagerij. - Foto: ANP

De handel in lammeren is heel rustig. Het aanbod op de veemarkt in Leeuwarden bedroeg 660 dieren, 280 minder dan een week eerder.

Het aanbod van vorig jaar geboren lammeren raakt op, terwijl het nog niet wordt aangevuld met zuiglammeren die dit jaar zijn geboren. Tevens bleef de export naar België uit, waarvoor anders altijd wat extra lammeren worden aangevoerd. De vraag is ook maar heel gewoon. Bij de verkoop van lamsvlees is het heel rustig en de prijzen voor dit product zijn stevig.

Rustige vraag voor Offerfeest

Het Offerfeest lijkt dit jaar niet voor veel meer vraag te zorgen. Naast logistieke uitdagingen om controleurs van de NVWA op zaterdag erbij te krijgen, lijken veel moslims ervoor te kiezen om dit feest bij de start van de vakanties in het vaderland te vieren.

De handel in oude fokooien blijft goed, maar de prijzen voor de dieren zijn ook stevig, net als die voor zuiglammeren. Een zuiglam van eerste kwaliteit staat genoteerd tussen € 135 en € 155 per dier. Vorig jaar bleef de notering steken op € 127,50. Na het Offerfeest wordt door de komende vakantieperiode een veel rustigere handel verwacht en zijn dalende prijzen mogelijk.

Prognose: deze week prijshoudend.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer